Sæsonprogram / Voksenhold / Yin-yoga

Yin-yoga

Hold nr. 22
 
Max 30 deltagere
 
Træningstid: Torsdag kl. 19.00-20.30
Træningssted: Gymnastiksalen i Bredstrup-Pjedsted Hallen
Instruktør(er): Mette Labich
Kontaktperson: Birgitte, 28497675
Opstart: uge 36
 
Tilmeld her
 
______________________________________________________
Yin Yoga er en meditativ og dyb yogaform, hvor der arbejdes med bindevævet i kroppen. Bindevævet omkredser hele kroppen - alle muskler, hvert et organ, led - ja hver en celle i kroppen. Hvis bindevævet bliver for stamt, for usmidigt, kan kroppen ikke fungere, som den skal. Flowet af energi og væske bliver for dårlig og kan ikke transportere næring til og affaldsstoffer fra cellerne. Yderligere bliver bevægeligheden over led og af muskler nedsat. Det kan fx. ske, hvis man har en skade, dårlig kropsholdning, dårlig ernæring. Desuden kan skader også opstå pga. stramt bindevæv. Derfor er Yin Yoga et godt supplement til alle andre motionsformer, både som forebyggelse og som genoptræning efter en skade.
 
Yin Yogaens 3 grundprincipper er:
Grounding - kontakten til jorden; altså vores rent fysiske jordforbindelse. Når vi har en god kontakt til jorden/underlaget, får vores krop den rigtige information, som den skal bruge til bevægelse. Yderligere menes der, at vi kan bevare overblikket og have et roligt sind.
Holding - det, at holde stillingen i længere tid. Stillingerne i Yin Yoga holdes i minimum 3-5 min. Og det at skabe plads i kroppen, så der kommer flow af energi og væske. Yderligere opnåes en dyb afspænding, så gamle muskulære spændinger og og psykisk stress løsnes.
Relaxation - afslapning af væv og sind på en sådan måde, at du og din krop kan klare mere af den udefrakommende belastning og travlhed.
 
Så ønsker du mere energi og overskud i din hverdag kombineret med et bedre kropsligt velvære, skulle du give dig selv den gave at se, om Yin Yiga er noget for dig. 
Bredstrup-Pjedsted IF - Gymnastik  | Tlf.: 51182433